Temafest for børnene? Undgå disse 5 fejl

Temafest for børnene? Undgå disse 5 fejl

Har du fået den spændende udfordring at skulle arrangere en børnefødselsdag som en temafest? Nervøs over de tusindvis af ting som kan gå galt? Bare rolig, med lidt ordentlig forberedelse kan du cruise gennem planlægningen, og vi har herunder hjulpet dig med hvilke ofte sete problemer du bør forberede dig på: 


Gurli Gris bordopdækning

Fejl nr. 1: Den voksne bestemmer temaet 

En fejl som mange forældre nemt begår, er at de vælger det tema som de tror barnet helst vil have. Men man bliver ofte overrasket og faktisk er det tit noget helt andet end man lige går og tror som er det barnet allerhelst vil have. Husk at dagen er til for dit barn så lad ham eller hende få sin drømmefest. 


Sådan undgår du fejlen: Vær åben over for dit barns drømmetema 

Den gyldne regel nummer 1 er: vælg ikke det tema, som du gerne vil have til dit barns fest, men snarere det tema, dit barn selv ønsker. Selvom det virker mærkeligt for dig med en Frozen fest midt om sommeren eller en pool party om vinteren, skal du ikke slå dit barns ønsker hen. Tænk kreativt og så kan tingene sagtens lade sig gøre. Husk, dit barn har formentlig en helt anden fantasi end dig selv og den skal have lov at udfolde sig. 

 

4 års fødselsdag med balloner i alle regnbuens farver


Fejl nr. 2: Planlægning i sidste øjeblik 

En klassiker til barnets fødselsdag: du får startet planlægningen i sidste øjeblik. 

Der er meget at se til i en travl hverdag så det kan være svært at få prioriteret planlægningen af en fest som måske stadig er flere uger ude i fremtiden. Men en ordentlig fest, som vil gøre dit barn uendelig glad, tager altså tid at planlægge - dog behøver det ikke være SÅ galt igen, og hvis du f.eks. benytter os hos Sparks Party kan vi have al din festpynt leveret til din hoveddør i løbet af et par dage. 


Sådan undgår du fejlen: Start i god tid 

Vi anbefaler, at du starter med at planlægge op til en måned i forvejen hvis alt skal være helt rigtigt, men mindre kan også gøre det. Beslut sammen med dit barn hvad temaet skal være og så lad det styre resten af beslutningerne for festen. Nu ved du hvilken mad og kage der skal være osv - og pynten kan du heldigvis lynhurtigt bestille hos os! 

Spiderman dekoration

Fejl nr. 3: Temaet overskygger alt andet 

Når I har valgt et tema, om det så er Spiderman, prinsesse eller noget tredje, skal det selvfølgelig være synligt til festen - men lad det ikke tage overhånd. Ofte kan nogle få, velvalgte dekorationer og en sans for detaljen gøre rigtig meget. Hvis man skal tale sørøversprog til hele piratfesten kan det ofte blive så voldsomt at gæsterne helt kløjs i det. 


Sådan undgår du fejlen: Kombiner med almindelig festpynt 

Sørg for at have et godt mix af pynt i det valgte tema samt nogle almindelige flotte dekorationer, såsom balloner, guirlander osv. Mange af klassikerne kan blandes ind i alle temaer og det ekstra gode ved det er, at du ofte kan genbruge eller bruge eventuelt overskydende pynt til næste gang I holder fest. 

Kattetema fest

Fejl nr. 4: Temafesten er ikke gennemført 

Som en modvægt til punkt 3 er det også vigtigt at festtemaet ikke bliver noget du kun gør halvt - et par Gurli Gris balloner er ikke nok til at kalde det en temafest, og du risikerer at dit barn bliver skuffet. Sørg for at der en klar rød tråd i din udsmykning. 


Sådan undgår du fejlen: Vær konsekvent 

Brug temaet som et framework for festen. Lad det indgå i dine tanker omkring maden, musikken og måske legene - udover selvfølgelig pynten. Men gør det på en balanceret og afvejet måde. 

Konfetti - sky pinata og sol ballon

Fejl nr. 5: Du giver op på de ting der er svære 

Skal temaet være havfrue og du kan ikke lige finde en kage med det rette motiv? Samtidig kan du ikke overskue at skulle bage den selv? Så du dropper at lave en havfrue kage og køber en almindelig chokoladekage i supermarkedet i stedet. 

Selvom du ikke skal stresse for meget over temaet, bør du ikke opgive kerneelementerne hver gang du møder modgang. 


Sådan undgår du fejlen: Tænk ud af boksen og find alternative

Du behøver ikke være vinder af Den Store Bagedyst for at skaffe en havfrue-kage. Et nemt alternativ er at tage en almindelig kage og enten påklistre et havfrue motiv eller tag en kagekniv og skær en havfrue ud selv på toppen. 

Eller tænk over at det måske ikke behøver at være selve motivet - hvis du ikke lige kan finde et R2D2 motiv, så lav noget med stjerner og rummet generelt i stedet - det passer stadig fint ind! 


Det allervigtigste: 

Spørg dit barn hvad han eller hun allerhelst vil - og så fokuser på det og byg op om. Selv hvis ikke alt kan lade sig gøre, så bare det vigtigste er med, så bliver dit barn uden tvivl voldsomt glad for festen!